Jdi na obsah Jdi na menu

12/2006, 2.2.2007, návštěva u Vackeových

2. 2. 2007

Sláva! Zčistajasna k podzimu zavolala neteř Bohuslava Turka - manžela sestry mého dědy Eva Vackeová, se kterou jsem 28.8.2005 telefonicky mluvil a nechal ji na sebe kontakt, s tím, že na chatě překvapivě nalezla staré album! Domluvili jsme se na návštěvě a já přinesl své výsledky pátrání, a bombonieru. Nainstaloval jsem jí taky PAF a dal základní rady do pátrání a doporučil aby začla živou tradicí. K tomu jsem jí ukázal jak dělám paměti.

V albu, které mi půjčila k naskenování jsem identifikoval album Boženy Altmannové (provdané Turkové) začínající kolem roku 1920 a obsahující v červeném obalu i nádherný originál výučního listu mého pradědy Josefa Altmanna z roku 1902!

V únoru jsem pak album komplet vrátil a přinesl Evě vytištěný obsah scanu aby popsala osoby na fotkách. Do PAFu jsem jí doinstaloval češtinu. Byla nadšená. Udělala chlebíčky a dala mi flašku vínaJ.

Na samospoušť jsme si udělali společnou fotku i s jejím manželem. Taky jsem vyfotil ten dům – vždyť v tom bytě kde dnes Vackeovi bydlí od roku 1923 bydlel praděda Josef Altmann se ženou Emilií Helcovou…

Kontakt - Praha - Řezáčovo náměstí č.2, tel.: ---, mob.: ---.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář