Jdi na obsah Jdi na menu

Září a říjen 2024, pokračování velké pátrací akce Altmannovi ve středních Čechách, schema Všejany

9. 10. 2024

Jedu teď řadu dní po nocích po všech možných farnostech východní části středočeského kraje pátrání po Altmannových ve snaze zmapovat tedy celek a z toho nějak odvodit původ rodu, když pátrání napřímo přes předka Antonína Altmanna staršího nikam nevedlo. Občas se do toho tak zakousnu, že končím ve tři ráno… mám prostě v plánu zmapovat celou oblast a doufám, že se potom jednotlivé nitky pátrání propojí. Ale je toho fakt dost. Třeba jen zmapování Altmannů v matrikách farnosti Všejany znamenalo najít desítky záznamů a následně je zanalysovat a ztotožnit je pro jednotlivé lidi, leckdy bez úspěšného nalezení vzájemného propojení v téhle lokalitě, natož  nalezení vazby na “naše” Altmanny. 

Pro zobrazení výsledků kryjících delší časový období přes několik vesnic jsem vyvinul schématický zobrazení možná poněkud nestandardního typu – vertikálně běží časová linka a horizontálně rodokmenové zobrazení vazeb mezi lidmi podbarvené shlukem barevně označených lokalit. Není to mapa – tj nelze to brát geograficky, ale docela hezky to ukazuje v jaké době kde byli Altmannovi víc nebo míň zaznamenáni.                 

Do databáze Genboxu ani Myheritage to nepropisuju, dokud nebude prokázaná souvislost s naším rodem.   

Takto tedy nyní vznikla schemata pro matriky farnosti Všejany, Chotětov, Horky and Jizerou, vše navazující na předchozí schemata Benátek, Bezna, Nymburka a dalších…          

 

Zde schema pro Všejany...               

vsejany-schema-altmanni-kompilat-240929b-export-web_2.jpg

               

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář